Sałatka z wędzonym pstrągiem, brokułami i pomarańczą
- filet z wędzonego pstrąga
- brokuł (wrzucony do wrzątku i gotowany przez jakieś 10 min)
- pomarańcza
Sos miodowy
- cebula czerwona (połowa wystarczy)
- 2 ząbki czosnku
- 4 rzodkiewki
- łyżeczka miodu
- oliwa z oliwek
- sok z połowy cytryny
- imbir mielony
- kolendra mielona
- sól, pieprz
Na talerzu ułożyłam kompozycję z gotowanego brokuła, pstrąga i pokrojonej pomarańczy. Całość obficie polałam sosem, który zrobiłam tak: połowę cebuli i rzodkiewki drobniutko posiekałam, czosnek wycisnęłam i połączyłam z łyżeczką miodu, oliwą sokiem z cytryny, imbirem, kolendrą, solą i pieprzem.
Naprawdę pyszne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz