środa, 2 maja 2012

Jajka, tuńczyk, ser pleśniowy...

Cieszę się, ponieważ znowu było pyszne, a takie proste!

Sałatka z jajek i tuńczyka.

  • Jajka od szczęśliwych kur ugotowane na miękko (wrzucona do wrzątku, gotowane przez 6 minut)
  • tuńczyk z puszki
  • ser pleśniowy typu lazur
  • pomidory koktajlowe
  • czerwona cebula
  • kapary
Sos czosnkowy z kolendrą
  • jogurt naturalny grecki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • duża szczypta kolendry
Sos (w zacnej ilości) rozprowadziłam na dnie talerza, na którym komponowałam sałatę. Dzięki temu ciekawy efekt wizualny pozostał, a sos był zaskakującą niespodzianką ;). Przed samym jedzeniem, można delikatnie wymieszać ale nie trzeba.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz